Gå til indhold

Anbefaling

Afhænger af situationen

Kan deaktiveres på en personlig pc, hvis du ikke bruger Remote Assistance, virksomhedsstyring og fjernvedligeholdelse.

På en arbejdsenhed skal opgaverne forblive aktiverede. Det samme gælder en computer, som supporten opretter forbindelse til med Windows’ standardværktøjer.

Primær effekt
Deaktivering af fjernhjælp
FPS og hukommelse
Se undersøgelsen

Det drejer sig om funktionen Remote Assistance — invitationen til hjælp, når du selv beder en anden om at oprette forbindelse til din pc og hjælpe. Ifølge BoosterX’ synlige beskrivelse er opgaverne “forbundet med fjernstyring”, “opdaterer politikker for computerstyring” og “kræves normalt til virksomheds-pc’er”. Effekten af at deaktivere disse opgaver er ikke dokumenteret særskilt: Microsoft beskriver formålet med Remote Assistance, ikke funktionens opførsel efter deaktivering, så hjælpeinvitationens funktion i deaktiveret tilstand er ikke bekræftet — afprøv den på dit eget system, hvis du bruger funktionen.

  • Fjernskrivebord (RDP) indgår ikke i gruppen: tilladte fjernforbindelser til og fra pc’en bevares.
  • Tredjepartsprogrammer til fjernadgang bruger deres egne tjenester og opgaver — indstillingen blokerer dem ikke og erstatter ikke netværksfirewallen.
  • Indstillingen findes både i Windows 10 og Windows 11 — der er ingen versionsbegrænsninger i BoosterX.

Hvis du har brug for hjælpeinvitationen, kan du oprette en prøveinvitation før deaktiveringen og forsøge igen bagefter: effekten af at deaktivere disse opgaver er ikke dokumenteret særskilt og afprøves på dit eget system. Fjernskrivebord og tredjepartsværktøjer fungerer som før.

Åbn “Optimering” → “Opgaver” → “Netværk og virksomhedsfunktioner” → “Fjernstyring”, og sæt kontakten til “Aktiveret”: BoosterX deaktiverer opgaverne for Remote Assistance. Klik på “Anvend” nederst på siden; hvis “Øjeblikkelig anvendelse” er aktiveret, er der ikke brug for en separat knap. For at gendanne sætter du kontakten til “Deaktiveret” og anvender ændringen igen: BoosterX gendanner Windows’ standardtilstand med aktiverede opgaver.

Seneste kontrol: 2026-09-20.