Przejdź do głównej zawartości

Zalecenie

Wyłącz, jeśli nie używasz

Jeśli pliki nie są synchronizowane przez OneDrive, wyłączenie usuwa jego synchronizację w tle bez odinstalowywania aplikacji.

Nie stosuj tego ustawienia do folderów, które zależą od kopii w chmurze lub Files On-Demand.

Mechanizm
Udokumentowana policy
Usunięcie klienta
Nie
Pliki lokalne
Nie są usuwane

OneDrive przestaje synchronizować pliki z chmurą. Zainstalowany klient i już zapisane pliki lokalne pozostają na komputerze.

Przed zastosowaniem poczekaj na zakończenie potrzebnej synchronizacji. Po zmianie sprawdź ikonę OneDrive i dostępność plików, które mogły znajdować się tylko w chmurze.

Otwórz „Optymalizacja” → „Podstawowe” → „Usługi i procesy w tle” → „OneDrive” i przełącz przełącznik w pozycję „Włączone”: BoosterX zastosuje blokadę synchronizacji OneDrive. Następnie zastosuj zmiany. Aby przywrócić, przełącz przełącznik w pozycję „Wyłączone”: BoosterX przywróci standardową synchronizację. Następnie uruchom OneDrive i poczekaj na przywrócenie synchronizacji.

Ostatnia weryfikacja: 2026-09-20.