Hoppa till innehåll

Rekommendation

Inaktivera om du inte använder det

Om filer inte synkroniseras via OneDrive tar inaktiveringen bort dess bakgrundssynkronisering utan att avinstallera programmet.

Använd inte inställningen för mappar som är beroende av en molnkopia eller Files On-Demand.

Mekanism
Dokumenterad policy
Borttagning av klient
Nej
Lokala filer
Ta inte bort

OneDrive slutar synkronisera filer med molnet. Den installerade klienten och redan sparade lokala filer finns kvar på datorn.

Vänta innan du tillämpar tills den synkronisering du behöver är klar. Kontrollera efter ändringen OneDrive-ikonen och tillgängligheten för filer som kan ha funnits endast i molnet.

Öppna “Optimering” → “Grundläggande” → “Tjänster och bakgrundsprocesser” → “OneDrive” och ställ om växlingsknappen till läget “På”: BoosterX tillämpar förbudet mot OneDrive-synkronisering. Tillämpa sedan ändringarna. För att återställa ställer du om växlingsknappen till läget “Av”: BoosterX återställer den vanliga synkroniseringen. Starta sedan OneDrive och vänta tills synkroniseringen har återställts.

Senaste kontroll: 2026-09-20.